Francúzko je šokované objavom štyroch zastrelených tiel pri Annecy

06.09.2012 Celý región

Paríž/Brusel 5. septembra (TASR) - Francúzsko je šokované viacnásobnou vraždou, pri ktorej náhodný svedok dnes popoludní objavil štyri mŕtve telá so stopami po strelných zraneniach a jedno ťažko zranené dievča v jazernej oblasti pri meste Annecy na východe krajiny.

"Nevieme zatiaľ poskytnúť bližšie údaje o totožnosti alebo o občianstve obetí," uviedol štátny prokurátor z Annecy Eric Maillaud. Nepotvrdil prvé fámy, že ide o občanov Británie.

Na mieste činu počas večera intenzívne pátral tím technikov z Inštitútu pre vyšetrovanie zločinov, ktorý je súčasťou francúzskej polície.

Miesto zločinu okolo 16.00 miestneho času objavil náhodný cyklista. Na jednom z lesných parkovísk pri obci Chevaline si všimol odstavené auto značky BMW a okolo neho telá. Jeden zo zabitých mužov ležal pred autom, dve zastrelené ženy boli pod zadnými sedadlami, pri aute ležal mŕtvy cyklista a postrelené dievča ležalo neďaleko od vozidla.

V okolí auta sa povaľovalo značné množstvo nábojníc, potvrdil štátny prokurátor pre médiá. A dodal, že podľa odborníkov na mieste činu muselo dôjsť k prudkej prestrelke.

Zranené dievča za pomoci vrtuľníka previezli do nemocnice v meste Grénoble, pričom jej stav bol vo večerných hodinách "vážny".

Vyšetrovatelia spustili pátranie po prípadných svedkoch prestrelky a pri pátraní po materiálnych stopách zablokovali všetky prístupové cesty k miestu činu, ktoré v krátkom čase obkolesili novinárske štáby a rôzni zvedavci.

"Zatiaľ nemáme po ruke žiadnu pracovnú hypotézu o tom, čo sa vlastne prihodilo," povedal prokurátor, čím sa snažil vyvrátiť prvotné hypotézy o "vybavovaní si účtov" alebo o rodinnej dráme.

Pitvu obetí uskutočnia vo štvrtok alebo v piatok.
 

Vyberte región